A világhírű professzor szerint ez a legalkalmasabb napszak, hogy bevedd a D-vitamint!

A D- vitamin rendkívül fontos tápanyag, ami esszenciális az emberi test egészségéhez.

Nemcsak a csontok és az immunrendszer egészségét támogatja, de javítja a hangulatunkat is. Ráadásul nemrégiben egy kísérlet bebizonyította, hogy részt vesz a melatonin hormon termelésében, amely szabályozza az alvás ciklusát.

Ennek fényében rendkívül lehangoló, hogy a népesség jelentős részének alacsony a D-vitamin szintje. Egy, az USA-ban készült tanulmány szerint az ottani lakosság 93 százaléka nem vitte be a 400 egység D-vitamint, amely a napi ajánlott mennyiségnek felel meg.

Hirdetés

Ráadásul a legújabb kutatások szerint az sem biztos, hogy ez a 400 egység valóban elegendő a szervezetünk számára…

A D-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítők fogyasztása ennek megfelelően igen fontossá vált. Michael Holick, a Bostoni Egyetem professzora, aki a D-vitamin kutatásával foglalkozik. Elmondta, hogy bár a napfény hatására is termelődik D-vitamin a szervezetben, azonban csak táplálkozással és mérsékeltebb napozással lehetetlen fedezni a szervezet D-vitamin szükségletét.

Hirdetés

Beszélt arról is, hogy mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, úgy a leghatásosabb fogyasztani, ha természetes olajjal vagy zsírral kombináljuk. Tehát ne éhgyomorra vegyük be a D-vitamin tartalmú táplálék kiegészítőt, hanem érdemes egészséges zsírral, így például lenmagolajjal, vagy olívaolajjal kombinálni- nyilatkozta Whitney Crouch táplálkozási szakember.

Ez alól kivételt képeznek azok az étrend kiegészítők, amely már alapból tartalmazzák a megfelelő zsírokat. Azokat az étrend kiegészítőket, amelyek már alapból tartalmaznak zsírt, bármikor bevehetjük. Ám azokat, amelyek nem, érdemes étkezés közben bevenni, és odafigyelni arra, hogy ezzel együtt egészséges zsírt, mint olívaolajat, vagy zsíros halat is fogyasszunk!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!

Hirdetés