Itt a legújabb átverés, ami a fővárosban terjed. Ne dőljetek be neki

A csalók trükkjei egyre változatosabbak és nehezebb felkészülni rájuk. A közelmúltban ismét egy olyan eset történt, amely mindenkit óvatosságra int. Habár az online átverések már szinte mindennaposak, ezúttal egy „klasszikus” módszer került előtérbe, mely az utcán közvetlenül próbálja megkopasztani az áldozatokat.

Hirdetés

A legújabb csalási kísérlet, amelyről a Promotions számol be, Budapest utcáin történt, ahol egy fiatalembert próbáltak meg pénz átadására rábírni.

A Threadsen egy táskabolt által megosztott történet úgy kezdődik, hogy a fiatalember átment kötélért a táskákhoz.

Hirdetés

A 13. kerületben azonban két srác szándékosan nekiment a fiatalembernek, eljátszva, hogy az egyikük telefonja leesett és összetört. ( A csalók valójában már eleve törött képernyős telefonnal próbálkoznak, és csak úgy tesznek, mintha kár érné őket)

A helyzetet súlyosbította, hogy amikor a fiatalember rájött a turpisságra és jelezte, hogy nem hiszi el a történetet, a csalók agresszívan reagáltak.

Hirdetés

Szerencsére a fiatalember gyorsan távozott a helyszínről, elkerülve a fizikai összetűzést.

Az ilyen esetek ismételten arra figyelmeztetnek, hogy legyünk nagyon elővigyázatosak az utcán. Az áldozatoknak az a legjobb, ha azonnal elmenekülnek a helyszínről és jelentik az esetet a hatóságoknak, mivel a csalók valószínűleg továbbra is a környéken próbálkoznak majd.

Ezek a helyzetek sajnos nem egyediek, és valószínűleg nem is az utolsók. Minél többen ismerik ezeket a trükköket, annál kevésbé lesznek sikeresek a csalók. A legjobb védekezés a tájékozottság és az elővigyázatosság, így mindenki számára fontos, hogy figyelmes maradjon és jelentse a gyanús eseményeket.

Hirdetés

Hirdetés