Családja hozta nyilvánosságra a szomorú hírt: nincs többé a világhíres énekesnő

Nemcsak Franciaország, hanem az elég egész világ számára nagy veszteség: elhunyt Juliette Gréco, a francia sanzon kiemelkedő és meghatározó alakja.

Hirdetés

A csodálatos énekesnő sokaknak példát mutatott nemcsak hangjával és színpadi teljesítményével, hanem azzal is, hogy minden zenei előképzettség híján is a francia főváros legkiemelkedőbb és legünnepeltebb énekesnőjévé tudott válni.

Családjában öröklődött az érzelmi intenzitás, édesanyja aktív alakja volt a francia ellenállásnak a második világháború alatt. Juliette Gréco egy ideig gyorsíróként dolgozott, míg a világhírű dráma- és regényíró, Jean-Paul Sartre fel nem fedezte, hogy mennyire tehetséges.

Hirdetés

Az 1950-es években hollywoodi produkciókban is láthatta őt a közönség, azonban igazi kedvence a színpad, és az éneklés maradt. Végül szíve visszahúzta hazájába. Több turnén is részt vett a világ körül, a 60-as évek második felében Magyarországra is ellátogatott.

Magánúton sajátította el a színészmesterséget, és számos filmben, sorozatban láthatta őt a közönség. Többek között a francia TV-n nagy népszerűségnek örvendő Belphegor című sorozatban is.

Az alábbi csodálatos produkcióval emlékezünk rá! hallgasd meg velünk a gyönyörű sanzont, amelyet másfélmillió ember megtekintett már a YouTube videómegosztó oldalon:

Nyugodjon békében, legyen neki könnyű a Föld!

Hirdetés