Drámai változás a traffipaxoknál: mit szólnak az autósok a meglepő fordulathoz?

Idén érdemben visszaesett a Véda közúti intelligens kamerahálózat felvételeiből eredő bevétel: 2021 első félévében összesen 4,365 milliárd forint összegű bírságot róttak ki, amely kevesebb, mint fele annak az összegnek, amely 2019 első félévében (10 milliárd forint) vagy 2020 első hat hónapjában (9,98 milliárd forint).

A Világgazdaság a rendőrségtől kikért adatok alapján arról ír, hogy továbbra is gyorshajtás miatt bírságolnak a legtöbbet, a második legtöbbet pedig a piros lámpák figyelmen kívül hagyása miatt.

De mi magyarázza a bevételek visszaesését? Csak részben lehet ok a koronavírus-járvány okozta bezárkózás, annak ugyanis már a 2020-as adatokra is lehetett hatása.

Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Világgazdaság érdeklődésére arról adott tájékoztatást, hogy 2021 első hat hónapjában több mint 125 ezer esetben szabtak ki bírságot, míg 2020-ban az év ugyanezen időszaka tekintetében 288 ezer, tavalyelőtt 291 ezer felett volt ugyanez a szám.

A Világgazdaság megszólaltatott egy közlekedésbiztonsági szakértőt, aki a megadta a magyarázatot a jelenségre:

Hirdetés

“Bár a Covid miatt a nagyobb városokban az emberek többször ültek autóba, mert kerülték a tömegközlekedést, hosszabb utakra – főleg amelyeken a Védarendszer működik – már sokkal ritkábban indultak, mint a korábbi években. A rokonlátogatások és a nyaralók felkeresésének megritkulásával a szabálysértések száma is csökkent, legalábbis azokon a pontokon, ahol a kamerák dolgoznak. Különösen a tranzitforgalom mennyisége maradt el az előző években megszokottól”

Neked mi a véleményed?

(A hír forrása az MTI)

Hirdetés