Fogott egy szelet húst, és jó alaposan bekente szódabikarbónával. Ezt az 5 trükköt minden háziasszonynak megéri ismerni:

Nincs olyan ember, főleg háziasszony, aki ne hallott volna már arról, hogy mennyi mindenre jó a szódabikarbóna. Az alábbi cikkben és videóban újabb praktikus tanácsokkal szolgálunk:

Hirdetés

1.) Kiválóan használható szájvíz helyett, de annál sokkal olcsóbb és egészségünket is jobban szolgálja. Egy kanál szódabikarbónát öntünk egy pohár vízbe, és ezzel öblögetünk, gargarizálunk. Fertőtlenít, kipucolja a kórokozókat.

2.) Remek páraelszívó: egy zoknit félig töltünk  szódabikarbónával, összekötözzük, majd egy olyan helyre tesszük, ami párásodásra hajlamos. A szódabikarbónás zokni felszívja a párát, így megakadályozza a penészedést, befülledést.

Hirdetés

3.) Puhítja a húst: a vastagabb hússzeleteket klopfolás helyett jó vastagon bekenjük szódabikarbónával mind a két oldalon, majd betesszük a hűtőbe. Mossuk le alaposan, majd már süthetjük is, klopfolás nélkül is puha és omlós lesz!

4.) Egy evőkanál szódabikarbónát 1 l vízben feloldva remek növényi tápszert kapunk. Nővényeink ennek hatására több és szebb virágot hoznak, leveleik dúsabbak és ragyogóbbak. Ráadásul a szódabikarbóna a kórokozók szaporodását is gátolja.

5.) Az égési seb is gyorsabban gyógyul, ha egy tálba jeget helyezünk, egy kevés vízzel felöntjük, majd szódabikarbónát öntünk hozzá. Pamut ruhát belemártva borogathatjuk a sebet. (Súlyosabb égési sérülésekkel feltétlenül forduljunk orvoshoz, ezt természetesen a szódabikarbónás, de semmilyen más házi kezelés sem helyettesítheti!)

És a beígért videó a trükkökkel:

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés