Friss: Balesetben életét vesztette az ismert magyar sportoló

Antal Attila, a tapasztalt országúti kerékpáros, június 19-én tragikus edzésbalesetet szenvedett a Debrecen közelében rendezett bocskaikerti időfutam országos bajnokságon.

Hirdetés

Az eseményről a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) adott tájékoztatást szombat este. Az 50 év feletti korcsoportban versenyző sportoló a bemelegítés során egy lezárt útszakaszon ütközött egy szabályosan parkoló járművel. Az ütközés következtében eszméletét vesztette és leállt a légzése, így mentőhelikopterrel szállították súlyos állapotban a debreceni Kenézi Gyula kórházba.

A baleset után a verseny másfél órára megszakadt, majd később folytatódott. Négy nappal később a versenytársak egy hatalmas „A” betűt formáltak a rajtnál, hogy jókívánságaikat fejezzék ki és mielőbbi gyógyulást kívánjanak Antal Attilának.

Hirdetés

Azonban a hétvégén szomorú hírről számolt be a szövetség.

Idézünk a gyászhírt közzétevő közleményből:

Hirdetés

„Elhunyt a Debrecenben edzésbalesetet szenvedett kerékpáros társunk, Antal Attila….

Az egész kerékpáros közösség le van sújtva, hiszen mindannyian reménykedtünk a felépülésében, sajnos azonban bekövetkezett a legrosszabb.

Hirdetés

Az utánpótlás-, az elit- és a masters versenyzők, valamint az MKSZ minden tagja nevében részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak.”

Nyugodjon békében!

Hirdetés

Hirdetés