Ezért ne vegyél be ibuprofen tartalmú fájdalomcsillapítókat, ha elmúltál 40 éves!

Számos fájdalomcsillapítóban megtalálható az ibuprofen nevű hatóanyag, és fejfájás, fogfájás, hátfájás esetén rengetegen ezekhez a gyógyszerekhez folyamodnak.

Hirdetés

Sajnos a bekapkodott tabletták nem oldják meg a bajt, csak a tüneteket enyhítik, de hamarosan újra jelentkezik a fájdalom. 

A probléma az, hogy az ibuprofen rendszeres használata nagyon káros a szívizomra, ezért negyven fölött senkinek nem ajánlott a szedése. Használjunk inkább természetes fájdalom csillapítót helyette.

Hirdetés

Dán kutatók (Gentofte Egyetemi Kórházl) több mint egy évtizeden át vizsgáltak a több mint 1 millió – egyébként egészséges – felnőtt egészségi állapotában bekövetkezett változásokat annak függvényében, hogy milyen gyógyszereket szedtek, ill. milyen gyakorisággal. A vizsgálat kiderítette, hogy az ibuprofen alapú (pl. Advil, Algoflex, stb…) fájdalomcsillapítók (és egyben gyulladásgátlók) 29 %-kal növelték a sztrók előfordulásának az esélyét.

A kurkuma kínálhat egy biztonságosabb és természetes megoldást, hogy enyhítsük a fájdalmat.

Keverjünk össze egy evőkanál kurkuma port, egy csésze mézet és egy citrom kifacsart levét egy pohárba
Keverjük a kombinációt egy fakanállal.
Adjunk egy teáskanállal a keverékből egy pohár meleg vízbe vagy teába.

Az ibuprofén (INN: ibuprofen) nemszteroid gyulladásgátlószer (NSAID), propionsav-származék. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatása van. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Ibuprofenum néven hivatalos.

Védjegyzett készítmények
Advil (Wyeth)
Algoflex
Brufen
Deep
Dolgit
Huma-Ibuprofen
Huma-Profen
Ibuhexal

Ibustar
Ibutop
Melfen
Nurofen
Rhinathiol (sanofi-aventis)
Solpaflex
Spedifen

Oszd meg, hogy más is tudjon róla! 

Hirdetés