Havazik Magyarországon! Már 10 centi hó lehullott!

Havazik Magyarországon! Már 10 centi hó lehullott!

Hirdetés

A Kőszegi-hegységet elérte a valódi tél, az ötszáz méter feletti részen már tíz centimétert meghaladó a hótakaró vastagsága!

A mai napon eleinte sokfelé, ezután pedig elsősorban északon és a Dunántúlon esik majd. A Bakonyban, az Északi-középhegység csúcsain és az Alpokalján havas eső, havazás is lehetséges.

Hirdetés

Délután a középső területeken, valamint a déli országrészen ismét lehet kisebb eső, zápor. Sokfelé szeles idő uralkodik majd, de a korábbi napoknál enyhébb reggellel. A maximum nappali hőmérséklet 3 és 13 Celsius fok között várható, a legmelegebbre délkeleten számíthatunk.

Hirdetés

Csütörtökön a nap első felében felhős lesz az idő, de délután nyugat felől érdemben csökken a felhőzet. Szórványosan, elsősorban keleten, északkeleten, valamint az Észak-Dunántúlon még számíthatunk kisebb esőre, az északkeleti részen a magasabban fekvő tájakon havas eső, helyenként havazás is lehet. A nyugati-északnyugati szél sokfelé lesz élénk, erős. A hőmérő higanyszála maximum négy és tíz fok közé fut majd fel.

Hirdetés

Péntek reggel pára-, ködfoltokra lehet számítani, majd miután ezek feloszlanak, az idő napos lesz, csapadék nélkül. A légmozgás enyhül. Hajnalban -3, +3, délután 5 és 11 fok közti hőmérsékletre kell számítanunk.

Szombaton több helyen várható párás, ködös reggel, napközben pedig szintén folytatódik az erősen felhős, borongós idő. Néhol lehet szitálás, hajnalban ónos szitálás. Északnyugaton napközben feltámadhat az északnyugati szél. Hajnalban -2, +2, napközben 4-9 fokre kell számítani.

Hirdetés