Így erősítsük az immunrendszerünket Szabó Gyuri bácsi szerint!

Ilyen természetes összetevők azok a gyógynövények, melyek segítik az immunrendszert: ilyen például a kakukkfű, de minden olyan növény is, amely C-vitamint tartalmaz (mint amilyen az orbáncfű, a fürtös menta és a csipkebogyó.)

Hirdetés

Ha a csipkebogyó húsához egy kevés mézet keverünk, hatékonyan tudjuk erősíteni az érfalakat is.

Nagyon sok hasznos tulajdonsága van az orbáncfűteának is (ezeket Gyuri bácsi elmondja a videóban). Vigyázniuk kell azonban azoknak, akiknek epekövük van vagy szívgyógyszert szednek. Az előbbiek egyáltalán nem fogyaszthatnak orbáncfű teát, a szívgyógyszert szedők pedig csak a gyógyszer beszedése után két órával ihatnak a teából. Az orbáncfűben levő hipericin lelassítja a szívgyógyszer felszívódását.

Hirdetés

Ha allergiás problémáink vannak, fogyasszunk útifű teát. Ez bevált a kutya- és macskaszőr, a poratka és pollenallergia esetében is. Egy éven keresztül minden nap egy csésze teát kell meginnunk. A tünetek három hónapon belül megszűnnek, a végleges gyógyulás érdekében pedig egy évig kell fogyasztani a teát.

A gyógyteákkal nem árthatunk, nem tudjuk túlerősíteni immunrendszerünket! Ennek ellenére mindegyik teát csak a javasolt időszakban, kúraszerűen alkalmazzuk!

Nézzük meg az alábbi videót, ahol sok hasznos ötletet kapunk:

 

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Hirdetés