Internetezők figyelem! Ha nincs megelégedve az internet sebességével, akkor ide tegye át a routert és kétszer gyorsabb lesz a net!

Klasszikus probléma a net sebessége: ezzel próbálkozz, ha nálad is fennáll.Ezeket az ajánlásokat tette közzé a UPC!

Hirdetés

Hova tegyem a Wifi routerem és mit állítsak be rajta?Több lehetőség is van arra, hogy a vezeték nélküli kapcsolat a legjobb hatósugárral és teljesítménnyel működjön. A következőkben segítünk, hogyan érheted ezt el.Tegyük olyan helyre a router-ünk, hogy minél kevesebb árnyékhatás érje!

Tartsuk távol:

Hirdetés

fémes, üveg vagy vizes felülettőlolyan tárgytól, ami fényes sima és/vagy visszaveri a fényt Pl.:tükör, csempeelektromos, és/vagy rádiójelet bocsát ki magából pl: hordozható telefon, babafigyelő, mikrohullámú sütő, TV, vezeték nélküli egér/billentyűzet/kontroller

Helyezzük el:

lehetőleg központi helyrene tegyük a földrene tegyük könyvespolcra

A router antennái – ha több van belőle- legyenek különböző állásban!

Válts vezeték nélküli csatornát a router-en, indítsd újra az eszközt:

Elsődleges oka a gyenge jelerősségnek és lassulásnak, hogy összeakad az Általad használt jel, más vezeték nélküli kapcsolatokkal. A modem által biztosított jelet egy bizonyos frekvencián, vagy más néven csatornán biztosítja eszközünk. Tehát, ha valaki ugyanazt a csatornát használja környezetedben, mint te akkor gyengülni fog a kapcsolatod. A legegyszerűbb módja, hogy a legkevésbé terheltebb csatornát használja a modem, ha újraindítod azt.

A jel erősítésére használhatsz még vezeték nélküli repeater is:

nagyobb ház vagy lakás esetén érdemes elgondolkodni egy másik vezeték nélküli repeater vagy router beüzemelésén, ezáltal növelve a Wifi kapcsolat lefedettségét.

Derítsd ki készülékeid milyen szabványú wifi jellel tudnak dolgozni:

5 GHz használata

Legújabb modemjeink már képesek mind a két frekvenciát egyszerre kezelni, a régebbi típusúak azonban csak egyiket képesek egy időben kezelni. A legjobban elterjedt és támogatott sáv a 2.4 GHz, viszont ezáltal a készülékek jobban be tudják egymást zavarni, mint az 5 GHz -en. Az 5 GHz sávra való csatlakozást minden eszköz meg tudja tenni, amibe bele van építve ez a funkció. Ez nagyobb adatforgalmat és megnövekedett hatósugarat jelent.

Hirdetés

N vagy AC típusú vezeték nélküli eszközök

A legújabb technológia ezen a téren a 802.11ac, bár ezt a kapcsolatot egyenlőre nagyon kevés eszköz képes kezelni. Az N típusú már jobban elterjed, ilyenkor erősebb a jel és az adatforgalom.

G típusú vezeték nélküli eszközök:

Hogyha egy régi számítógépen vagy olyan eszközzel szeretnél kapcsolódni, ami nem támogatja az N típus, akkor a G szabványt fogod tudni használni. Ennek a kapcsolatnak a maximális sebessége 54Mb/s. Mivel modemjeink az N típust használják, a G típusú eszköz probléma nélkül kezelni fogja a G szabványú kapcsolatot, illetve ha több ilyen eszközzel csatlakozol, akkor azok is a maximális sebességet fogják tudni használni 300 Mb/s-ig.

Több router használatakor, kapcsold be a “Bridge mode”-ot:

saját router beüzemelése esetén, ha az eszköz a modemünk mellett kerül elhelyezésre, akkor érdemes a modem felületén beállítani, hogy a készülékünk úgynevezett “Bridge mode”-ba működjön (ilyenkor kikapcsolásra kerül a modemben működő router), ezáltal javítva a vezeték nélküli kapcsolatot. A Bridge mode-ban eszközünk, csak internetes (Ethernet) kábelen keresztül tudja biztosítani az internetet.

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: mindenegyben.com, palyazatinfok.hu, upc.hu

Hirdetés