Itt a vége! Március 21-től ez a termék végleg eltűnik a Tescoból

Sokak számára jelenthet érvágást ez a döntés.

Hirdetés

A multicég a weboldalán jelentette be, hogy egyik terméküknek meg vannak számlálva a napjai.

A legtöbben, akik a boltban vásárolunk sokat használtuk a zöldség-gyümölcs-osztályon megtalálható, ingyenes, eldobható műanyag zacskókat csomagolásra.

Hirdetés

Március 21-től azonban el kell búcsúznunk ezektől a kényelmi zacskóktól, ezentúl ugyanis csak többször is használható, biológiailag lebomló zacskó vagy ún. újrazsák lesz kapható helyettük.

A vásárlók ezenkívül – természetesen – továbbra is magukkal hozhatják saját szatyraikat, továbbá a legtöbb egység bejárata mellett találhatók a termékek másodlagos csomagolásából származó, ingyenesen elvihető és felhasználható kartondobozokat is.

A közlemény kiemeli, hogy a környezetbarát lépés révén évi ötszáz tonnával csökken a műanyaghulladék mennyisége.

Hirdetés

Hirdetés

„…Az újonnan bevezetett, biológiailag lebomló zacskó komposztálható, míg az újrazsák minden alkalommal újrahasználható a vásárlás során.

Sokszor azonban – például egy fürt banán vagy egy cukkini esetében – ezekre sincs szükség, ezért arra biztatjuk a hozzánk betérőket, hogy lehetőség szerint vásároljanak csomagolásmentesen.

Bízunk abban, hogy a vásárlók a fenntarthatóságot szem előtt tartva megértik és pozitívan fogadják a változtatást, hogy együtt még többet tehessünk bolygónk védelmében” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

Neked mi a véleményed?

Hirdetés