Itt az előrejelzés: ilyen időjárás várható ősszel és télen – Erre készülj, ha attól tartasz, nem tudod majd fizetni a rezsiszámlát!

Bár nehéz ilyen hosszú távú előrejelzést adni, a Severe Weather vállalkozott rá, hogy megjósolja, milyen időjárás várható Európában a következő félévben.

Következzenek tehát a részletek, amelyek azért is igencsak érdekesek lehetnek, mert a rezsi igencsak húsba vágó tud lenni, ha az átlagfogyasztás feletti mennyiségű gázt kell használnunk ahhoz, hogy megfelelő hőmérsékletűre tudjuk felfűteni az otthonunkat.

A Severe Weather elemzői szerint tehát az alábbi tendenciák várhatók az őszi és tél időjárásban:

Hirdetés

Hirdetés

Ősszel Európa döntő részén egy nagynyomású rendszer határozza majd meg az időjárást. Előrejelzésük szerint az őszi időszakban akár egy Celsius fokkal is melegebb lesz az ilyenkor szokásos átlagnál.

Közép-, Nyugat- és Észak-Európa több csapadékot kap majd, ám Európa távoli délnyugati és délkeleti részén szárazabb időjárás várható.

Az európai kontinens jelentős részére az átlagosnál melegebb hőmérsékleti értékeket jósolnak a leghidegebb évszakra is. A nagy időbeli távolság miatt ez nehezen konkretizálható, ám ennek ellenére rengeteg grafikonnal támasztják alá.

Összességében tehát elmondható, hogy nagy valószínűséggel az átlagosnál egyhébb ősz és tél várható. Ennek általában nem biztos, hogy örülnénk, most viszont (az átlagfogyasztást meghaladó fogyasztás esetén már igencsak magas energiaárak tükrében) ez egy kifejezetten jó hír lehet!

Hirdetés