Kikérdeztem a mosógépszerelőt, ők otthon mivel takarítják ki a mosógépüket! Életem legjobb döntése volt, ezt tudtam meg:

Alaposan kikérdeztem a mosógépszerelőt, hogy ők otthon mivel takarítja ki a mosógépüket, íme a válaszai, amik nem is igazán bonyolultak, és könnyen betarthatók:

Hirdetés

A vízkő lerakódást eltüntethetjük citromsav segítségével! 20 dkg citromsavat tegyünk a mosógépünk mosószer adagolójába, majd 60 °-on indítsunk el egy üres mosást. A citromsav el fogja távolítani a vízkövet a mosógépünkről.

Magát a mosószer adagoló fiókot a penésztől, illetve a felhalmozódó kosztól szintén érdemes időről időre megtisztítani. Kivehető a mosógépből, így könnyedén lemoshatjuk egy tiszta vízbe, majd citromsavba mártott mosogatószivaccsal.

Hirdetés

A mosógép üstszáj-gumija kialakításánál fogva remek táptalajul szolgál a kellemetlen szennyeződések és a penész felhalmozásához.

Hirdetés

Egy evőkanál citromsavat fél liter vízhez keverve azonban remek házi tisztítószert kapunk, amely kiválóan alkalmas arra, hogy egy mosogatószivacs segítségével áttöröljük vele az üstszáj-gumit, és ezzel a penészt, és a trutyit is eltávolítsuk.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy az ismerőseid is kipróbálhassák!

Hirdetés