Könnyű és gyors megoldás a sütő és a gáztűzhely megtisztítására

Rohanó világunkban az idő a legfontosabb erőforrásunk, időnk rendkívül értékes és nem szeretnénk azt elaprózni. Éppen ezért annyira fontos, hogy a háztartásban is a lehető leghatékonyabb, legolcsóbb és legkevésbé időigényes megoldásokat alkalmazhassuk.

Hirdetés

Úgy gondoljuk, hogy ezek a megoldások minden esetben aranyat érnek, mivel szó szerint megóvnak az időpazarló, felesleges „maszatolástól”.

Ilyen az alábbi megoldás is, amely lehetővé teszi, hogy különösebb időbeli és anyagi áldozat nélkül megszabaduljunk a gáztűzhely és a sütő kellemetlen, odaégett szennyeződéseitől. Ráadásul ez a megoldás még maximálisan környezetbarát és egészségünket sem veszélyezteti.

Hirdetés

Íme tehát a módszer lényege a gáztűzhely esetében: töröljük át nedves szivaccsal a tűzhely felületét, szórjunk rá szódabikarbónát, hagyjuk állni egy órát, aztán pedig mossuk le. Láthatjuk majd, hogy milyen szépen lehozza az odaégett szennyeződéseket is!

A sütőrácsokhoz: nem lesz szükségünk semmi másra, mint vízre és szódabikarbónára. A felforralt vízbe tegyük bele a fél csésze szódabikarbónát. A még forrásban lévő vízbe kell belehelyeznünk a sütő rácsát, amelyről a szír rövid időn belül eltűnik majd.

Ha nagyon piszkos volt a rács, szivaccsal dörzsöljük át, illetve ismételjük meg a műveletet.

Hirdetés

Itt pedig az alábbi videóban láthatunk egy megoldást a gáztűzhely gázrózsáinak megtisztításához (amennyiben olyan tűzhelyünk van, amelyről leszerelhetők a gázrózsák). Nincs más dolgunk, mint a gázrózsákat belehelyezni egy tálba, amelybe annyi ecetet öntünk, hogy ellepje a megtisztításra szánt gázrózsákat.

Ha ezzel elkészültünk, belefacsarjuk egy egész citrom levét a tálkánkba. Majd a videóban látható módon két kanál mosószódát vagy szódabikarbónát adunk hozzá, és alaposan elkeverjük. Egész éjszakán át állni hagyjuk.

Reggel fogunk egy kefét, és jó alaposan átcsutakoljuk a gázrózsákat, amelyekről így már könnyedén lejön a szennyeződés.

A kép forrása a pixabay.com

Hirdetés