Anyukám úgy döntött, naponta megeszik egy kis lenmagot. Ez történt a szervezetével:

A lenmag nem tartozik a nehezen beszerezhető, vagy éppen a legdrágább és legpuccosabb élelmiszerek közé. Ám ennek a szerény kis magnak olyan sok kedvező hatása van az emberi szervezetre, hogy az értékre felbecsülhetetlen!

Kevesen tudják, hogy a len növényt Közép-Európán kívül nem termesztik. Magja segíti az emésztést, amely így gyorsabb és hatékonyabb lesz, segíti az elalvást és javítja a pihenés minőségét, támogatást nyújt a hormonális alapú lehangoltsággal szemben.

A lenmag 35% zsírt tartalmaz, amely közel háromnegyede esszenciális zsírsav. Ez az arány sokkal magasabb, mint akár a szója, a dió, vagy a tökmag esetében!

Hirdetés!

Hirdetés!

Gazdag rostban, Omega 3 zsírsavakban, magnéziumban és A-, B-, C-, D- és E-vitaminban egyaránt. Magas rosttartalmának köszönhetően segíti a fogyókúrát, segítségével kevesebb élelmiszer elfogyasztása után is jóllakottnak érezheted magad.

Hirdetés!

Van pár dolog, amire figyelni érdemes a fogyasztásával kapcsolatban: egyrészt úgy kezdd el fogyasztani, hogy először csak a javasolt vagy tervezett adag töredékét fogyaszd el naponta, és fokról fokra emeld az adagját, hogy hozzászokjon a szervezeted. Másrészt őrleményként vagy zúzott formában érdemes fogyasztani, ne fogyaszd egészben, mert úgy a szervezeted nehezen emészti meg.

Sokoldalúan felhasználható, a lenmagliszt számos esetben helyettesítheti a lisztet. Főzelékhez vagy éppen turmixhoz is keverheted!

Figyelem! Ha allergiásak vagyunk a lenmagra, vagy bármilyen más hasonló élelmiszerre, akkor ne fogyasszuk! Kétség esetén konzultáljunk szakemberrel!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak erről!

Hirdetés!