Letaglózó gyászhír: Elhunyt a Márai Sándor-díjas író

Szomorú hírt közölt a Háromszék napilap weboldalán: meghalt a Vaszilij Bogdanov írói álnév alatt működő nagyszerű író, költő, újságíró, Bogdán László.

Hirdetés

Az 1948-as születésű író, miután az ezerkilencszázhatvanas évek második felében leérettségizett, három év leforgása alatt több munkakörben is kipróbálta magát, így többek között keramikus, nevelő és volt művelődési aktivista, majd az 1960-as évek végétől a sepsiszentgyörgyi Megyei Tükör c. lapnál dolgozott. Időről időre jelentek meg novellái, versei és kritikai írásai több lapban is. A nyolcvanas évek második felében A Hét című bukaresti hetilapot szerkesztette, majd az 1990-es években a sepsiszentgyörgyi Háromszék című napilapban jelentek meg írásai.

A székelyföldi író a Magyar Művészeti Akadémia tagja volt, és munkássága elismeréseként számos díjat vehetett át, így Márai Sándor-díjat, valamint József Attila-díjat, a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete nívódíját, valamint a Román Írószövetség prózadíját két ízben is.

Hirdetés

„Amikor fiatalabb koromban olvastam Illyés Gyula Kháron ladikján című könyvét, nevettem rajta, azt hittem: ilyen nincs….

Közzétette: Helikon – 2020. augusztus 10., hétfő

Nyugodjon békében!

Hirdetés