Még csak most lett király Károlyból, máris szörnyű dolog derült ki!

Az idén novemberben már a hetvennegyedik születésnapját ünneplő III. Károly király egészségéről van szó.

Dr. Gareth Nye, a chesteri egyetem adjunktusa az újdonsült uralkodóról szóló képek elemzése során nem éppen megnyugtató következtetésekre jutott.

Elsősorban azt elemezte, mit jelenthet, hogy a királynak gyanúsan duzzadtak és vörösek az ujjai. Vajon ez természetes és arra utal, hogy az uralkodó jó egészségnek örvend? Az orvos szerint sajnos egyáltalán nem!

Hirdetés!

Hirdetés!

Dr. Nye véleménye szerint alapvetően két kondíció okozhatja a király kezeinek állapotát:

Hirdetés!

Az ízületi gyulladás az egyik az egyik lehetőség, amely értelemszerűen kisebb hosszú távú kockázatot jelent a király általános egészsgi állapota szempontból. A doktor elmondta, hogy ez az állapot hatvan éven felüli embereknél gyakori, és bár gyógyszeres kezelés csillapíthatja a fájdalmat, a duzzanat ilyenkor is megmaradhat.

A másik lehetséges állapot az ödéma vagy folyadékvisszatartás, amely szintén végtag duzzanattal jár. Dr. Nye szerint ez 65 éven felül egyáltalán nem ritka. Itt már aggasztóbb, hogy mi állhat az ödéma hátterében. Ide tartozhatnak Dr. Nye szerint pl. a szívproblémák, de pajzsmirigy-alulműködés, vagy vesebetegség is.

Ettől még természetesen egyetlen orvos sem képes kizárólag az ujjak duzzanata alapján bármilyen betegséget diagnosztizálni, és bár kezei arra engednek következtetni, hogy a már most is idős király nem maradktalanul egészséges, Dr. Nye véleménye szerint még korai lenne temetni őt.

Neked mi a véleményed?

Hirdetés!