Megérkezett a nagy április-májusi időjárás-előrejelzés. Erre aztán senki se számított, a szakértőket is meglepte, ami jön

Korábban számos szakértő figyelmeztetett rá, hogy májusban akár a júliusi kánikulához mérhető, extrém és természetellenes meleghullám jöhet, és ennek már áprilisban is meglesznek az előjelei.

Hirdetés

Március utolsó és április első napjaiban bizony ezt látszik igazolni az időjárás, mert ebben az időszakban igencsak melegnek számít az akár 25-26 Celsius fokig felkúszó nappali maximum hőmérséklet.

Ennek kapcsán jó hír azonban, hogy az Accuweather.com hosszú távú előrejelzése se áprilisban, se májusban nem számít extrém melegre.

Hirdetés

Az április elején tapasztalható, viszonylag meleg hőmérséklet után teljesen normális tavaszi-április napok fognak sorjázni, az ilyenkor megszokott nagyobb mennyiségű csapadékkal.

Ami sokak számára még ennél is fontosabb, úgy tűnik egyelőre, hogy az időjárás szempontjából verőfényes, néha viharos, kellemesen meleg, de nem forró, azaz igazi, valódi májusunk lesz idén!

Íme az áprilisi előrejelzés kép formátumban:

Hirdetés

Hirdetés

És persze a májusi előrejelzés:

Fotó forrása: accuweather.com

Tehát inkább jobb híreket látunk az előrejelzésből, mint rosszakat: sem a normálisnál hűvösebb idő nem várható ebben az időszakban, sem pedig extrém meleg nem várható, bár sokan erre figyelmeztettek a korábbiakban.

Neked mi a véleményed?

Hirdetés

Borítókép: illusztráció

Hirdetés