Nyakunkon a frissítő zápor, minden percben elkezdhet ömleni – de csak ez a 12 megye kaphat belőle!

Az időjárás folyamatosan változó tényező, amely jelentős hatással van mindennapi életünkre. Különösen a nyári hónapokban fontos nyomon követni az előrejelzéseket, hiszen a hőmérséklet és az időjárási körülmények drámai változásokat mutathatnak.

Hirdetés

A HungaroMet oldalán most friss információkat találhatunk arról, hogy mire számíthatunk az elkövetkező napokban Magyarország különböző részein.

Az elkövetkező napokban tovább fokozódhat a hőség az ország nagy részén. Az előrejelzések szerint csupán az északnyugati régióban, főként a határ menti területeken, várható némi enyhülés.

Hirdetés

A figyelmeztető térképen tizenkét vármegyére vonatkozóan zivatarokra is felhívják a figyelmet. Ezekben a térségekben a legnagyobb veszélyt a villámlás jelenti, de szélviharok és jégeső is előfordulhat.

Az érintett vármegyék közé tartozik Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém. A pontos helyi időjárásra vonatkozó előrejelzéseket a HungaroMet térképes felületén lehet megtekinteni.

Hirdetés

Összefoglalva, a közeljövőben továbbra is forró napokra számíthatunk, kisebb térségi eltérésekkel. A zivatarveszély fokozott figyelmet igényel, különösen a megjelölt vármegyékben.

Érdemes folyamatosan követni a HungaroMet előrejelzéseit, hogy időben fel tudjunk készülni az esetleges viharokra és a kánikulára. Az ilyen időjárási előrejelzések nem csak a mindennapi tevékenységeinket befolyásolják, de a biztonságunk szempontjából is elengedhetetlenek.

Hirdetés

Hirdetés