SÚLYOS figyelmeztetést adott ki az OMSZ A MAI VIHAR MIATT! Durva felhőszakadással, cikázó villámokkal, néhol jéggel csap le az ÍTÉLETIDŐ MA EZEKBEN A MEGYÉKBEN :

Számos kategóriában tart fent figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat 2021. július 11-ére, vasárnapra!

Csongrád-Csanád és Békés megye tekintetében még mindig elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben hőség miatt. Zivatarveszély miatt gyakorlatilag az ország egész területére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést tartanak fenn. A zivatarveszély azt jelenti, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, illetve szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Ennél is súlyosabb, 2.fokú figyelmeztetés vonatkozik az alábbi megyékre felhő szakadás veszélye miatt: Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Baranya, Tolna, Somogy, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Hajdú-Bihar megyére.

Hirdetés

A felhőszakadás miatti másodfokú riasztás értelmezése a met.hu oldalon: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullat!

A borító fotó illusztráció!

Hirdetés