10 háziasszonyból alig ketten ismerik a tökéletes fasírt titkát. Pedig nem egy nagy ördöngösség

Természetesen a “tökéletes” mindenki számára mást és mást jelent, ugyanakkor tény, hogy a fasírt az egyik alapvető ételünk a magyar konyhában, mégis kevesen vannak azok, aki igazán tudatosan, és különlegesen finomra készítik el. Annál nagyobb megbecsülés övezi azokat a háziasszonyokat, akik erre is odafigyelnek!

Hirdetés

Adunk néhány szempontot, amelyeket igazán nem nehéz betartani, azonban ég és föld lesz az eredmény, amelyet elérünk velük a fasírt készítés terén.

1.) Ne adjunk túlzottan sok tojást, illetve kenyeret (vagy zsemlemorzsát) a fasírthoz. Bőven elég fél kiló húshoz egy tojást, illetve egy fél csészényi kenyeret vagy zsemlemorzsát adni.

Hirdetés

2.) Ne spóroljunk azonban a sóval és más fűszerekkel: fél kiló húshoz nagyjából egy teáskanál sót bizony adjunk hozzá, illetve nyugodtan kísérletezhetünk zöldfűszerekkel, mint az oregánó, bazsalikom, petrezselyem, vagy a menta. Ezt a család ízléséhez igazíthatjuk, így lesz számunkra a legfinomabb. A szerecsendiót sem szabad elvetni, tegyünk ezzel is egy próbát.

Hirdetés

3.) A fasírt összegyúrását kézzel végezzük, ne használjunk hozzá eszközt, hogy ne roncsolódjon szét a hús.

Hirdetés

4.) A fasírtgolyókat kevés olajba mártott kézzel formázzuk meg, ne pedig vizes kézzel, így nem ragad majd a massza.

5.) Sütés során  mindkét oldalt alaposan meg kell sütni, és arra is figyeljünk, hogy a forró olajban ne érjenek egymáshoz a fasírtok, hogy ne ragadjanak össze.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is el készíthessek!

Hirdetés