4 technika, amit ha tavasszal végigcsinálsz a LEANDEREN, a kerted igazi királynőjeként díszeleg majd

A leander kertünk egyik leggyönyörűbb virága, amely gazdagon burjánzik, és mindenki figyelmét magára vonja. Persze jó esetben… Annál csúnyácskább, amikor nem gondozzuk megfelelően.

Jó hír viszont, hogy sokat tehetünk azért, hogy biztosra menjünk, és a leanderünk mindig gyönyörű legyen!

Ha tavasszal megtesszük ezt a négy lépést, egészen biztosak lehetünk a sikerben:

Hirdetés

1. Teendő: átültetjük

Az optimális növekedés érdekében (és persze azért, hogy a növényünk a lehető legtöbb virágot hozza) érdemes a leandert minimum két évente átültetni, egy nagyobb cserépbe, hogy növekedhessen. Kapjon friss földet annak érdekében, hogy több tápanyaghoz jusson.

2. Teendő: kitesszük a szabad levegőre, megmetsszük

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy az átteleltetés után mikor vihetjük ki a növényt a szabad levegőre? Amikor már stabilan eléri a 15 °C-ot a hőmérséklet, kitehetjük, azonban először válasszunk neki árnyékosabb helyet, mert még erősödnie kell, és hozzá kell szoknia a napfényhez. Akkor lesz igazán dús a növényünk, ha hajtásait megmetsszük, mielőtt még megnyúlnának.

3. Teendő: áthelyezés, öntözés, tápoldat

A tavasz második felében, elsősorban májustól már annyira megerősödik a növény, hogy naposabb helyre is tehetjük, de figyeljünk rá, hogy rendszeresen kapjon vizet. Kezdenek rajta megjelenni a virágok, amelyek számát növelhetjük, ha megfelelő tápoldatot választunk a virágunknak.

4. Teendő: Védelem

Biztosan észrevetted már, hogy a különféle kis kártevők előszeretettel élősködnek a leanderen. Vannak erre permetezőszerek, de a legjobb megoldás a természetes rovarriasztás. Akár spré flakonba töltött csalánlével, akár pedig fokhagyma gerezdekkel (a cserépbe kell dugdosni őket) drasztikusan lecsökkenthetjük a növényünkön élősködő levéltetvek számát.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is elolvashassák és kipróbálhassák a tippeket!

Hirdetés