52 éves korában elhunyt a “valódi Tarzan”, a vietnami dzsungelember: halálának oka meglepő

Elhunyt a világhíressé vált vietnami “dzsungelember”, aki négy évtizeden át élt az apjával az őserdőben, teljes elszigeteltségben.

A halálát ötvenkét évesen daganatos betegség okozta. Mindez azért meglepő, mert a természetben, távol a modern civilizációtól élte le közel az egész életét. Sosem fogyasztott feldolgozott élelmiszereket és értelemszerűen nem is dohányzott.

Az akkor még gyerek Ho Van Lang és édesapja, Ho Van Thanh a hetvenes évek elején menekült az erdőbe. Anyukája és két testvére nem voltak ilyen szerencsések, ők meghaltak a bombázásokban.

Hirdetés

A férfit és fiát eltűntként kezelték, és már teljesen lemondtak róluk, de 2013-ban előkerültek, és visszatértek a falujukba.

A dzsungelben apa és fia ehető erdei növényeket és elejtett vadon élő állatokat ettek. A külvilággal semmiféle kapcsolatuk nem volt négy évtizeden át. A korabeli fotók tanúsága szerint Ho Van Lang hosszú, kócos hajat viselt és egy fakéregből készült ruhát.

Ho Van Langh, aki háromévesen az erdőbe került, nagyon nehezen tudott kommunikálni az emberekkel annak ellenére, hogy apja teljesen jól beszélte a nyelvet.

Egy rövid kis videó a férfi életéről:

Nyugodjon békében, legyen neki könnyű a föld

A hír forrása az MTI

Hirdetés