A 80 éves néninek katétert akarnak beültetni, de ekkor döbben rá a meglepő igazságra !

Marco Deplano a fiatal urológus Szardínia szigetén, egy kórházban dolgozik. Közösségi oldalán egy emlékezetes találkozásról ír, ami azóta sem ment ki a fejéből.

Hirdetés

A fiatal orvos leírja, hogy egy kollégája konzultációt kezdeményezett egy előrehaladott daganatos betegségben szenvedő hölggyel kapcsolatban, akinek  igen rosszul működtek a veséi.

Miután Marco megvizsgálta a 70-en túl, de a 80-hoz közelebb járó, igényes megjelenésű, szépen kilakozott körmű hölgyet, valamint átnézte a papírokat, és megcsinálta az ultrahang vizsgálatot, elmondta neki, hogy sajnos a veséi nem működnek megfelelően, és azért katétert fognak neki beültetni.

Hirdetés

A hölgy visszakérdezett, hogy akkor két zacskó lesz majd rajta? Az orvos azt mondta, hogy sajnos nincs más választás.

Ezután csendben ültek, míg a hölgy rá nem kérdezett a doktor nevére. Ezzel elindult egy beszélgetés kettejük között. A hölgy megkérdezte, lenne-e rá néhány perce.

Az orvos készséggel belement, mire a hölgy elmondta, hogy ő úgy érzi, már 15 évvel ezelőtt meghalt, amikor elvesztette a fiát, az orvos együttérzett vele, mire folytatta, hogy 10 éve ismét meghalt, amikor megállapították nála a daganatos betegséget.

Hirdetés

De most már úgy érzi, szeretne a fiával találkozni, és nem kell tovább harcolnia.

Rákérdezett, mennyivel hosszabbítja meg az életét, hogyha katétert ültetnek be neki. Illetve milyen terhet jelent majd a gyermekeire.

– Mi történik, ha visszutasítom a zacskókat? Őszintén válaszoljon, nagy fájdalmaim lesznek?

– Az Ön döntése, de…

– Meghoztama döntést. Haza szeretnék menni, és enni egy jó fagyit az unokámmal.

Marcoba belefagyott a szó. A helyzetben volt valami, ami elfeledtetett vele mindent, amit a könyvekben írnak, mindent, amit még percekkel korábban érzett. A halál néma felsége mélyen megrendítette.

Hirdetés

-Marco, elszomorítottam?

-Igen, -válaszolta az orvos.

A hölgy már csak annyit kért, hogy ha a gyeremekei érdeklődnek, mondja nekik, hogy rendben van. Az orvos pedig belement…

Hirdetés

A hölgy pedig megígérte, hogy imádkozik majd érte.

Marco úgy érezte, hogy az igazi szeretet az, ami árad ebből a haldokló, idős hölgyből. Az is átfutott rajta, hogy a halál az élet utolsó, természetes fázisa, amely nem félelmetes, de hatalmas. A könyvek eltörpülnek mellette.

Hirdetés

A szenvedés is a szeretet része és gyakran ez közelebb hozhat embereket, mint a szeretet.

Mindegy mit csinálunk az életünkben, túl sok időt szentelünk azoknak a dolgoknak, melyek nem is olyan fontosak.

Gyönyörű szavak ezek! Egyetértesz velünk? Oszd meg ezt a cikket a Facebook-on.

Hirdetés