A gyümölcslé gyártó cég egy elhagyatott területre dobta a narancshéjakat. Ha meglátod, mi történt 16 év után eldobod az agyad!

A gyümölcslé gyártó cég egy meghatározott területre szállította az általa a gyártás során használt narancsok héját. Megdöbbentő, hogy 16 év elmúltával mit találtak a helyszínen!

Két környezetvédő, Daniel Janzen, és Winnie Hallwachs javaslatára a Del Oro nevű gyümölcslégyártó az erdőben található kihalt területen rakta le a narancshéjakat. Mindez még 1997-ben történt: egy éven keresztül több mint tizenkétezer tonna narancshéjat szállítottak a kihalt területre, és egészen 2013-ig felé sem néztek.

Amikor a kutatók megpróbálták megtalálni, hogy hol van az a hely, ahol a narancshéjakat lerakták, képtelenek voltak megállapítani.

Hirdetés

Bár a koordináták világosan mutatták, hogy ott járnak, a korábban teljesen kihalt területen most érintetlen erdőt találtak!

Kiderült, hogy a narancshéj olyan remek táptalajul szolgál, illetve feljavítja magát a talajt, hogy a terület sokkal többféle növénynek adott otthont, mint a környező területek erdősége, ráadásul a növényzet sokkal több szén-dioxidot nyelt el a narancshéjakkal táplált részen!

Hirdetés

A kutatók szerint mindez rendkívül pozitív abból a szempontból, hogy a módszer hozzájárulhat ahhoz az eszköztárhoz, amely segíthet a Föld légkörének mielőbbi regenerálásában!

Neked mi a véleményed?

Hirdetés