A karácsonyi kaktusz sok virágot hoz, ha jól gondozod! Mutatjuk mit kell tenni vele!

A karácsonyi kaktusz minden szempontból különleges virág, ugyanis tövis nélküli kaktusz, amely imádja a vizet, a napot azonban nem.

Éppen ezért nem olyan könnyű gondozni, de bizonyos alapismeretek birtokában már elérhetjük, hogy rengeteg virágot hozzon, és gyönyörű legyen! Akár 15-20 éven keresztül onthatja a virágokat, de csak akkor, hogyha nem tartjuk olyan helységben, ahol száraz a levegő.

Tartsuk be az alábbi szabályokat a gondozása során:

Hirdetés

1.) Nem érzi jól magát déli és nyugati fekvésű szobában, ugyanakkor szereti a hűvöset, számára egész évben az egyenletes 15 °-os hőmérséklet az ideális! Ha nyáron ki is tesszük az erkélyre, vagy a teraszra, ahol sok levegő érheti, feltétlenül naponta öntözzük meg!

2.) Amikor rügyezik, ne forgassuk el, és ne tegyük át egyik helyről a másikra! Tavasszal műtrágyázás szükséges, de a csomagoláson látható adagnak csak a felét használjuk. Nyáron, amikor az ágai aktívan nőnek, csak kéthavonta műtrágyázzunk, szeptembertől tavaszig pedig egyáltalán ne.

Hirdetés

3.) Átültetése februárban ideális, amikor már nem virágzik. Amíg a növényünk még fiatal, évente, idősebb korában pedig öt évente ültessük át. Számára ideális a széles, ugyanakkor nem túl magas cserép.

4.) Ami még nagyon fontos, hogy mindig legyen világos helységben, de ne érje a folyamatos napfény. Fontos a folyamatos és bőséges öntözés, amikor azonban virágzik, locsoljuk kevesebbszer, és március végéig hűvösebb helyen tartsuk.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés