A pajzsmirigy alulműködés nem játék! Itt a 10 rejtett tünete, és, hogy mit tehetünk ELLENE:

Az Egyesül Államokból származó adatok szerint a lakosság nagyjából 8-9 százalékát érinti valamilyen pajzsmirigy probléma.

Hirdetés

A pillangó formára emlékeztető pajzsmirigy a gége alatt helyezkedik el. Rendkívül fontos hormonokat termel, amelyek többek között az agy, a máj, a vese és a szív működésére is hatnak.

A pajzsmirigynek jó pár féle betegsége előfordulhat, amelyek közül a két leggyakoribbpajzsmirigy-túlműködés és az -alulműködés, attól függően, hogy a pajzsmirigy túl sok vagy túl kevés hormont termel

Hirdetés

Különösen, de nem kizárólag az alábbi tünetek jelezhetnek pajzsmirigy problémát:

  1. Izomgörcsök,
  2. Kimerültség, erős és folyamatos fáradtság,
  3. Tartósan nyomott hangulat,
  4. Székrekedés,
  5. Memória romlása,
  6. Súlygyarapodás ismert ok nélkül,
  7. Érzékenység a hőre és a hidegre,
  8. Száraz, viszkető bőr,
  9. Száraz, törékeny körmök,
  10. Nyelési nehézségek, rekedtessé váló hang

Tünetek megjelenése esetén érdemes átgondolnod, hogy a tested jelzései alapján van-e azoknak valami természetes magyarázatuk (pl. megnövelted a kalóriabevitelt, ezért gyarapodott a súlyod stb.). Ha nem találsz magyarázatot, érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, mert egyrészt ezek közül pár tünet más betegséget is jelezhet, másrészt az időben felfedezett probléma kezelése is könnyebb.

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés

 

Hirdetés