A pitypang tea tisztítja a bőrt, eltünteti a foltokat, szeplőket, pattanásokat, de más bőrbetegséget is gyógyít

Kevesen tudják, de a gyermekláncfű (pitypang) igen erős méregtelenítő hatással rendelkezik, teaként vértisztító, és igen jót tesz májunknak, valamint a bőrünknek is.

Mivel erősen méregteleníti a testet, segíthet abban, hogy számos betegség kialakulásának kockázata mérséklődjön.

Ráadásul a tea igen sokoldalúan alkalmazható. Így példának okáért külsőleg pl. borogatásként, lemosóként is alkalmazhatjuk, többek között az alábbi bőrproblémáktól való hatékony, ugyanakkor természetes megszabadulás érdekében:

Hirdetés

pattanások, szeplők, ekcéma, visszér, foltok az arcon, rosacea, bőrirritáció.

Konkrét alkalmazása az egyes esetekben:

Hirdetés

Rosacea (értágulat a bőrön) ellen mind külsőleg, mind pedig belsőleg alkalmazható:

Négy-tíz gramm szárított pitypanglevelet adjunk 150 ml vízhez. Álljon tíz percig, és ezután szűrjük le. Napi három alkalommal fogysszuk, és egy-egy csészével igyuk (vagy alternatív megoldásként mossuk le vele a rosaceás bőrfelületet).

Néhány egyéb megoldás, hogyan alkalmazhatjuk:

Forrás után 10 percig forraljunk 2,5 deci vizet és benne 3-5 g szárított pitypangot. Kétszeri leszűrés után adjunk hozzá fél t.k. sót. Egy vattapamaccsal mossuk át vele a bőrt ott, ahol az adott bőrprobléma fennáll. Ha inni szeretnénk a teát, akkor maximum 5-10 percig forraljuk, és napi 3 csészényit fogyasszunk belőle.

A pitypanggyökér friss levével is átmoshatjuk a bőrünket. Majd tisztítsuk meg a bőrt egy kevés pitypangteával.

A gyermekláncfű felaprított leveleivel borogatjuk a bőrt az adott bőrelváltozás helyén.

A pitypang gyökerét aprítsuk fel, majd némi tejföllel pároljuk meg. Borogassuk be vele a bőr érintett felületét pár órára, naponta, míg el nem múlik a bőrprobléma.

Ne fogyasszuk, ha érzékenyek, vagy allergiásak vagyunk rá!

Hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés