A színpadon lett rosszul, nemet mondott a műtétre, meghalt a csodálatos magyar színésznő

A gyönyörű és tehetséges színésznő, Váradi Hédi 18 évesen került be a Színművészeti Főiskolára, ahol tanára, Bessenyei Ferenc azonnal magára vonta a figyelmét.

Az akkor 32 éves, házas Bessenyei végül elvált, hogy a fiatal színésznővel lehessen. Bár kapcsolatuk Darvas Iván személyében mélyütést kapott, 1961-ben mégis összeházasodtak, viszont két év múlva elváltak.

Ezután Hédi számára csak a színpad maradt, és számos filmben is szerepelt, sokat szinkronizált (ő volt később Irma a Frédi és Béniben valamint Szerénkének is a hangját adta a Frakkban).

Hirdetés

Azóta sem tudjuk pontosan, mi történt, de egy ponton eltört valami, és ejtette őt a kultúrpolitika. A Nemzeti Színházban egyre kevesebb szerepet kapott, aztán pedig már egyáltalán nem kapott egyetlen szerepet sem. Mindez évekig tartott, és bár írt egy önéletrajzi könyvet, azt sem tudta kiadatni.

Hirdetés

FOTO:FORTEPAN / Zoltán Szalay

Közben beteg édesanyját ápolta, és próbálta magát lelkileg összekaparni.

1983-ban újra szerepet kaphatott a Nemzetiben, de akkor már súlyos beteg és lelkileg erősen sebzett volt.

1987. április 11-én hunyt el, miután betegsége miatt a színpadon rosszul lett és kórházba kellett szállítani. Nem engedte meg az életmentő műtét elvégzését, és elhunyt.

Nyugodjon békében!

Szeretted Őt és azt a korszakot? Akkor ne felejsdt el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!

Hirdetés