A szomszédasszony megtöltött két zacskót vízzel, majd az ajtó fölé akasztotta. Mióta ellestem a trükkjét, az én mindennapjaimba is hatalmas változásokat hozott!

Ahogy melegszik az idő, megjelennek a repülő kártevők, a legyek és a szúnyogok. A legyek berepülnek a lakásba, szünet nélkül donganak, rendkívül zavaróak, ráadásul nem lehet tőlük még nyugodtan pihenni sem!

Ezenkívül betegségeket is terjeszthetnek, mivel összejárkálnak mindenféle, kevésbé higiénikus felületeket, aztán pedig a mi konyhaasztalunkon mászkálnak…

A szomszédom (elmondása szerint) évekkel korábban az interneten találta azt a megoldást, amivel végleg megszabadult a legyektől!

Hirdetés!

A teendő nagyon egyszerű: egy műanyag zacskóba vizet tölt, úgy, hogy félig teljen meg. Majd tesz bele pár pénzérmét, és egy madzaggal bekötözi, illetve felakasztja az ajtó fölé, illetve olyan helyekre, ahol nem szeretné, hogy keresztülrepüljenek a legyek.

Hirdetés!

Hirdetés!

Kérdeztem tőle, hogy ez miért működik, de nem tudta megmondani. Lényeg, hogy tényleg hatásos! Ezt én is igazolhatom, mert a szomszéd házában még soha egyetlen legyet sem láttam, és mióta én is kipróbáltam, nekem is bevált!

Azért utánanéztem az internetet a magyarázatoknak! Egyesek szerint a legyek látását megzavarja a pénzérméken megcsillanó fény, és ezért inkább elkerülik.

Mások azt mondják, hogy a legyek póknak hiszik a napfény hatására megcsillanó pénzérméket (hogy ezt miből gondolják, az igazán nagy rejtély..). De szerintem nem is ez a lényeg, hogy miért működik! Csakis az a fontos, hogy HATÁSOS- viszlát, idegőrlő, zümmögő legyek!!!

Hasznos volt? Lenne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is tudjanak róla!

Hirdetés!