A szomszédom sokszor ecetbe áztatta a kenyeret, majd beledobta a kukába… Sosem értettem miért teszi, aztán elmondta… Azóta én is ugyanúgy teszek!

Az ecet olcsó és sokoldalúan felhasználható szer, amely minden háztartásban megtalálható! Az alábbiakban egy olyan trükköt mutatunk, amelyről eddig mi sem hallottunk:

Áztass egy szelet kenyeret ecetbe, majd dobd a szemetes kuka aljára. Elég egyetlen éjszakán keresztül otthagyni, másnapra pedig a szemetes nem lesz többé büdös! Olyan lesz a kuka, mintha frissen hoztuk volna ki a boltból.

De nem a kuka az egyetlen, ahol alkalmazhatjuk a trükköt, az ecet könnyedén megszabadít minden kellemetlen szagtól! Ráadásul a muslicákat is könnyedén elpusztíthatjuk a segítségével:

Hirdetés

Öntsünk almaecetet egy pohárba, és fedjük le egy olyan fóliával, amelybe lyukakat szúrtunk. A kis rovarok bemásznak, de ki már nem jönnek…

Az ecet ezenkívül abban is segít, hogy a ruhák különösen makacs gyűrődéseitől megszabaduljunk. Öntsünk össze háromnegyed rész vizet egynegyed rész ecettel, öntsük egy szórófejes üvegbe, és permetezzük a ruhára. Miután megszárad, nem lesz rajta gyűrődés!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés