A terhes nő elhunyt, de az orvosok nem hagyták őt eltemetni. Meglepő, hogy mi volt ennek az oka!

Pedro Sandra már egy nyolc éves kisfiú édesanyja volt, amikor kiderült, hogy másodszor is gyermeket vár.. Sajnos azonban a terhesség alatt súlyos és ritka komplikációk léptek fel a nőnél.

Sandra második várandósságát megelőzően jelentős kórtörténettel rendelkezett, krónikus szívbetegséggel és korábban vesedaganattal is operálták. Tudta jól, hogy kockázatos vállalkozás a második gyermek, ám a pár közös döntéssel bevállalta a kockázatot.

A portugál hölgy már több hónapos terhes volt, amikor február elején súlyos agyvérzést szenvedett el, és az intenzív osztályra került. Pár nap múlva már agyhalott volt! Az orvosok azonban megdöbbentő és igen ritka dolgot állapítottak meg: a meg nem született gyermek makk egészséges volt! A szakterület szakértőivel történt egyeztetés után az a döntés született, hogy a terhességet végig lehet vinni, és a kicsi megszülethet!

Hirdetés

A kórházi személyzet ebben az időszakban áldozatos munkát végzett azért, hogy a halott édesanya testében a magzat megfelelően növekedhessen. Több mint nyolcvan szakorvos és ápoló vett részt a nagyszabású projektben, hogy biztosítsák a méhlepény funkcióját. Végül a terhesség 32. hetében a kisfiú 2500 grammal, császármetszéssel, egészségesen világra jött! Ezután a bátor édesanyát végleg lekapcsolták a gépekről…

Hirdetés

A büszke édesapa és a kicsi, Lourenco Salvado

Minden elismerésünk, hogy ilyen körülmények között az orvosoknak sikerült megmenteniük egy emberéletet!

Neked mi a véleményed?

Hirdetés