A többség elvérzik ezen a szimplának látszó KRESZ-feladványon. Pedig a kérdés csak a helyes sorrend! (Helyes válasz a cikkben)

Nem könnyű jó KRESZ- feladványokat találni, így annak ellenére, hogy ezek igen felkapottak az olvasóink között, már jó pár hete nem hoztunk nektek ilyesmit.

Hirdetés

Most azonban ráakadtunk egy gyöngyszemre, és rögtön közzé is tesszük.

Adott Tehát egy helyzet, egy kereszteződés, és három autó. A kereszteződésben közlekedési táblákat is láthatunk, a kérdés pedig a továbbhaladás sorrendje:

Hirdetés

Hirdetés

(Kép forrása: szuperjogsi.hu)

Mielőtt még azonnal és csípőből rávágnád a választ, érdemes alaposan végignézni a táblákat, és végiggondolni a szituációt, mert bizony ez is egy olyan kérdés, amelyen a többség elvérzik.

Hirdetés

Annak is nagy a jelentősége, hogy a három jármű milyen irányba szeretne haladni. Van olyan, aki egyenesen, a másik két gépkocsi pedig kanyarodva folytatná útját.

Mindent végiggondoltál? Jegyezd meg, hogy milyen sorrendet állítanál föl, lentebb tudod ellenőrizni magad, ha legörgetsz, meglátod, mi a helyes megfejtés!

.

.

.

.

Hirdetés

.

.

.

.

Megoldás: először a C jelű lakókocsis autó folytathatja útját, aztán a B jelű kék személyautó következik, utolsóként pedig az A jelű sárga autó indulhat el.

Tetszett a feladvány? Oszd meg, hogy mások is kipróbálhassák a képességeiket, vajon ők megfejtik-e!

Hirdetés

(Kérlek, ne oszd meg magát a megfejtést, hogy mások is maguktól találhassák ki)

Hirdetés