Amióta így mosom a fehér ruhákat, soha nem sárgulnak be, és hetekig átható, finom illatot árasztanak – mindezt fillérekért

Minden háziasszony alapvető igénye, hogy a fehér ruháink ragyogóak legyenek, és úgy nézzenek ki, mint az új! Ezt azonban nem mindig könnyű elérni, még méregdrága tisztítószerekkel sem.

Ezek pedig nemcsak a pénztárcánkra, de az egészségünkre és a környezetre is károsak lehetnek. Azonban léteznek olyan egyszerű megoldások, amelyek meglepően hatékonynak bizonyulnak!

Például az alábbiak:

Hirdetés

A szokott módon helyezzük a ruhákat a gépbe, és a mosószert is adjuk hozzá, ahogyan egyébként tennénk. Ezután fél csésze szódabikarbónát és egy fél csésze szájvizet öntsünk hozzá. A szódabikarbóna segít a ruhákat fehéríteni is foltmentessé tenni, a szájvíz pedig remekül fertőtleníti azokat.

Hirdetés

Az is állandó problémát jelent, hogy a mosógépben megtelepednek a baktériumok, és sokszor nem is szerzünk róluk tudomást, pedig szerepet játszhatnak abban, hogy a ruháink illata nem lesz olyan kellemes a mosás után, mint szeretnénk.

Ahhoz, hogy elhárítsuk ezt a gondot, öntsünk egy fél csésze ecetet a mosógépbe, minden mosáshoz. Ez öblítő helyett is remekül funkcionál. Arra azonban vigyázzunk, hogy lehetőleg ne magas koncentrációjú ecetet válasszunk, mert az károsíthatja a mosógép gumi alkatrészeit.

Neked mi a tapasztalatod?

Hirdetés