Amiről senki nem beszél: ez történik a testedben, ha megiszod a szódabikarbónás vizet!

Sokan tudatában vannak, hogy a szódabikarbóna külsődleges felhasználása mennyit tehet a bőrünkért vagy épp a hajunkért. De mit tesz a testünkkel, ha megisszuk?

Hirdetés

Lúgosít

A szódabikarbóna lúgosítja a szervezetet, ami igen egészséges, ugyanis a legtöbb degeneratív betegség kifejezetten savas környezetben fejlődik ki nagyobb eséllyel.

Hirdetés

Kiváló gomba- és penészölő, a paraziták ősellensége

Hatékony száj- és torokfertőtlenítő, megfázás esetén érdemes szódabikarbónával gargarizálni.

Megfázás ellen

Hirdetés

Képes másfél nap alatt jelentősen csökkenteni a megfázás tüneteit! Az 1. napon 6 adag szódabikarbónát vegyünk be 2 óránként, mindig egy nagy pohár vízben feloldva. A 2. nap 4, az 3. napon már csak 2 adag szódabikarbónát vegyünk be, reggel, valamint este.

Semlegesíti a gyomorsavat

Reflux vagy gyomorégés esetén sokat tehet értünk!

Megelőzheti a köszvényt

Egyes szakemberek szerint lúgosító hatásának hála megakadályozza a szervezet elsavasodását, és így a köszvény kialakulását is.

Enyhítheti a húgyúti fertőzések tüneteit

Hirdetés

Vízzel bevéve csökkenti a vizelet savasságát, így enyhítheti a húgyúti fertőzések tüneteit.

Hirdetés

Csökkenti az izomlázat

A szódabikarbóna csökkenti az izomlázat, mivel semlegesíti a szervezet savasságát. Edzés közben, vagy utána vízzel vegyük be.

Vesekő megelőzése

Gátolja, illetve lassítja a szintén savas közeget igénylő vesekő kialakulását, mivel lúgosító hatású.

Hirdetés

Mikor ne igyunk szódabikarbónát

Jelentős mennyiségű nátriumot tartalmaz, ezért ne fogyasszák azok, akik sómentes diétát követnek, ödémában, májbetegségben, vesebetegségben, vagy magas vérnyomásban szenvednek. Állapotos, szoptatós kismamáknak szintén nem javasolt a fogyasztása. Továbbá ellenjavallt huzamosabb ideig rendszeresen nagy adag szódabikarbónát inni.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés