Az anyósomtól láttam, hogy 4-5 hetente ecetet önt a sütőjébe. Kifaggattam az okáról, és azóta rendszeresen követem a példáját:

Ha szeretnénk időt és fáradtságot megkímélni, érdemes odafigyelnünk azokra a módszerekre, amelyek lehetővé teszik, hogy a sajnos időről időre szükségessé váló egyes házimunkákat a lehető leggyorsabban, a legkevesebb fáradtsággal és a legolcsóbban tudjuk elvégezni. A hatékonyság a háziasszony számára fél egészség 🙂

Hirdetés

Az alábbi megoldás, amelyet az anyósomtól lestem el, “forradalmasította” számomra a sütő takarítást. A módszer csupán három lepésből áll (lsd alább).

Pár, gyakorlatilag minden otthonban megtalálható eszközre lesz szükséged hozzá: egy száraz rongyra, egy nedves rongyra, egy gumikesztyűre, egy tűzálló tálra, 10%-os fehér ecetre és szódabikarbónára.

Hirdetés

Első fázis, előzetes áttörlés

A módszer akkor működik a legkönnyebben, ha előtte a (természetesen kikapcsolt állapotban lévő) sütőt egy nedves ronggyal lazán áttöröljük. Ami könnyen lejön, az már most megadja magát. Ajánlott ehhez a munkához felvennünk az előzetesen odakészített gumikesztyűt.

Második fázis, a makacs szennyeződések feloldása

A tűzálló tálat töltsd meg vízzel és az ecettel (50-50% arányban). Állítsd a sütőt a maximum fokozatra, és csukott állapotban működtesd így 120 percig. A cél most az, hogy a forró, ecetes gőz fellazítsa a sütőben lerakódott szennyeződéseket.

Harmadik fázis, a feloldott szennyeződések letörlése

Szódabikarbónából és vízből készített krémes állagú anyaggal kend át belül a (már nem forró) sütőt. Ezután már könnyen lejön minden piszok!

Hirdetés

Ne felejtsd el megosztani a cikket az ismerőseiddel, hogy ők is kipróbálhassák ezt a hatékony módszert!

Hirdetés