Az ápoló a kiságyra fekteti a babát a kezelés után. Amikor pár perccel később megnézi az arcát, elsikoltja magát!

A kis Matvey Zakharenko (Tula, Oroszország) még ma is csak két éves, azonban szegény máris rengeteg viszontagságon ment keresztül.

Egészségesen látta meg a napvilágot, csupán enyhe fokú sárgaságot állapítottak meg nála, és ezért egyfajta fényterápiát írtak elő a számára. A kezelés alatt folyamatosan volt bent egy nővér, akit azonban elhívtak, ezért egy rövid időre el kellett mennie, és éppen akkor a lámpa felrobbant, tűz keletkezett, amelyben a kicsi is megégett.

Miután megmentették őt, elborzadva látták, hogy testfelületének 75 százaléka megégett. Az orvosok elmondták az anyjának, hogy jelenleg nem ismert olyan eljárás, amely segítene a kicsi egészségének teljes mértékű helyreállításban, az anyja pedig erre elhagyta őt.

Hirdetés

A kórházi személyzet azonban szívén viselte a sorsát, és hamarosan egész Oroszországban, több sajtótermékben, és még a televízióban is beszéltek a kicsi sorsáról, és miután híresség lett, több nő is versengett, hogy örökbe fogadhassák őt.

Hirdetés

Éppen ezért az örökbe fogadási eljárás elhúzódott, aminek az sem kedvezett, hogy – miután híres lett a gyermeke -, a szülőanyja is úgy döntött, hogy szívesen megtartaná őt.

A bíróság végül úgy döntött, hogy egy moszkvai nőnél lesz a legjobb helyen, aki nem kereste a nyilvánosság figyelmét, és nem azért akarta örökbe fogadni a kisfiút, mert az híres, hanem egyszerűen csak támogató környezetet és otthont akar biztosítani a számára.

Bár számos műtéten esett át a kisfiú, az orrát nem tudták helyreállítani, így időnként még most is protézist kell hordania. Azonban ahogyan az alábbi videó felvételen is látszik, már sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb, mert igazi családban élhet:

Neked mi a véleményed?

Hirdetés