Az ötösikrek egész életüket reflektorfényben élték, legféltettebb titkuk mégis mindenki előtt rejtve maradt:

1934 májusában született a világ első olyan ötös ikerpárja, akik dokumentáltan egészségesen jöttek a világra.

Elizire Legros és Oliva Dionne gyermekei, Anette, Émilie, Yvonne, Cécile és Marie, egy víz és villamosság nélküli kunyhóban jöttek a világra.

Szüleik szegény farmerek voltak, egyszerű körülmények között éltek, azonban az ötös ikrek születése megváltoztatta az életünket: az emberek, miután az eseménynek híre ment, különböző ajándékokkal kezdték őket elárasztani.

Hirdetés!

Az adományokon kívül azonban más is történt, ami már kevésbé jelentett pozitív fordulatot: a kanadai kormány ugyanis elvette a szülőktől a gyerekeket arra hivatkozva, hogy így jobban tudják biztosítani a kislányok biztonságát és jólétét.

A valóságban azonban marketing célra használták őket, valamint orvosi kísérleteket végeztek rajtuk. Mai fejjel egészen extrém dolog elképzelni, de a hatóságok a szülői házzal szemben felépítettek egy házat, amelyben orvosok és nővérek gondoskodtak a kicsikről, és folyamatos őrizet alatt álltak.

Hirdetés!

Kívülről rendőrök őrizték a házat, szögesdróttal vették körül, amellyel a lányok szökését is megelőzték, nemcsak a kíváncsiskodókat tartották távol. A lányokat minden nap a teraszon mutogatták, az összegyűlt tömegnek. Ráadásul egy üvegfal mögött a látogatók nézhették a játszó kislányokat a nappali órákban.

Elég hihetetlen, de mindezzel fél milliárd dolláros bevételre tettek szert, amely a világgazdasági válság alatt Ontario állam számára életmentőnek bizonyult.

Hirdetés!

Ráadásul sajnos még a szülők is beálltak a sorba, ugyanis a gyerekek háza előtt nyitottak egy szuvenír boltot, amely velük kapcsolatos ajándéktárgyakat árult.

11 éves korukban a szülők egy ügyvéd segítségével visszaszerezték a gyerekek felügyeleti jogát, azonban így sem éltek jobb körülmények között, apjuk ugyanis zaklatta és bántalmazta őket.

18 évesen elmenekültek otthonról, és ezután nem beszéltek a szüleikkel. Azonban nehéz gyerekkoruk után egész életünkben mentális problémákkal küzdöttek, bipoláris zavarokkal, és sikertelen házassággal megspékelve.

Ráadásul 20 évesen az egyik iker, Émilie agyvérzésben, majd 16 év múlva Marie vérrög miatt elhunyt.

Az 1990-es években a megmaradt három testvér pert indított a kormány ellen, kártérítést követelve a gyermekkori szenvedésért.

Végül 4 millió dollár összegű kártérítést kaptak, ez azonban még mindig semmi ahhoz a bevételhez képest, amelyet egykor termeltek az államnak, illetve szintén eltörpül az általuk elszenvedett traumákhoz viszonyítva.

Hirdetés!

Reméljük, ez ma már nem fordulhatna elő! Neked mi a véleményed?

Hirdetés!