“Azt akarom, hogy a szüleim börtönbe kerüljenek” Kegyetlen szavak egy gyerektől, de ha elolvasod, megérted, miért kíván ilyet ez a lány

Ez a lány vallási fanatikus szülei miatt borzalmas egészségügyi állapotban van, és az egészben az a legdühítőbb, hogy mindez elkerülhető lett volna.

Hirdetés

A most 20 éves Mariah Walton szívrendellenességgel született, szívének baloldala nem megfelelően záródott össze. És bár a doktorok hamar észlelték az egészségügyi problémát, és fel is ajánlottak a szüleinek a megfelelő megoldást jelentő műtétet, a szülők azonban nemet mondtak rá.

Abban bíztak ugyanis, hogy imáik ereje a műtétnél jobb megoldást jelent majd a kislányuk állapotára. A valóságban azonban Mariah állapota folyamatosan romlott, és mivel a rendellenességet nem kezelték, pulmonális hypertónia alakult ki nála.

Hirdetés

Ez pedig olyan visszafordíthatatlan károsodásokhoz vezetett, amelyek miatt ma már csak akkor van érdemi reménye az életre, ha új szívét és tüdőt kaphat.

Hirdetés

A fiatal lány ágyhoz kötve él, 18 évesen döntött úgy, hogy elköltözik a szüleitől, és önállóan éli az életét. Megdöbbenve értesült róla, hogy 18 évesen se anyakönyvi kivonata, se pedig TB száma nem volt.

Hirdetés

Mariah csak halkan tud beszélni, és egy gép segít neki a légzésben, mivel a tüdeje teljesen tönkrement. Ám mindennek ellenére nagyon határozott abban, hogy azt szeretné, ha a szülei börtönbe kerülnének. A fentiek alapján ezen mi sem csodálkozunk…

A Guardian egy részletes cikket írt a témáról, amiből például kiderül, hogy az idahói „Krisztus követői” nevű szekta tagjai között 2002-től 2011-ig több kisgyermek halt meg, mint az egész államban összesen. Feltehetően mindehhez igencsak hozzájárult, hogy a szülők megtagadták a kicsik orvosi kezelését.

Igaza van a lánynak? Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk a Facebookon kommentben.

Hirdetés