Azt mondták, élete végégig a pszichiátria zárt osztályán kell sínylődnie. Ám egy orvos nem adta fel, és nagy felfedezést tett:

Susannah Cahalanéhez hasonló történeteket leginkább horrorfilmekben, vagy filmdrámában láthatunk, ez a 24 éves lány azonban végigélte az iszonyatot. Teljesen egészséges volt, és nemrég helyezkedett el újságíróként. Minden rendben lett volna, azonban furcsa dolgokat tapasztalt a környezetében.

Hirdetés

Eleinte poloskákra gyanakodott a lakásban, de a rovarirtók semmit sem találtak: egyre többször volt depressziós, és a végén már dolgozni sem járt. Elkezdett hallucinálni, és attól tartott, hogy veszélyben van az élete. Végül pedig rohamokkal kórházba került, teljesen átalakult a személyisége.

A kórházban továbbra is veszélyben érezte az életét, ezért agresszív és erőszakos volt a személyzettel, és megpróbált elmenekülni. Az orvosok azt hitték, idegösszeroppanással küzd, és a pszichiátriára akarták utalni, ahol ezekkel a tünetekkel valószínűleg egész életében élnie kellett volna.

Hirdetés

Azonban volt egy orvos, Dr. Souhel Najjar, aki arra gyanakodott, hogy valami teljesen másról van szó! Részletes kivizsgálásra küldte a lányt, de elvégzett egy igen egyszerű tesztet is. Csupán arra kérte, hogy rajzoljon egy órát. A tesztek igazolták, hogy a nő tüneteit fizikai probléma okozza.

Az órát úgy rajzolta le, hogy az összes szám a jobb oldalra került, és ebből kiderült, hogy a nőnek agykárosodása van, amit a műszeres vizsgálatok is alátámasztottak. Végül ún. Anti-NMDA receptor betegséggel diagnosztizálták.

Ha ez a diagnózis nem születik meg, valószínűleg kómába esett, és meghalt volna, vagy pedig egész életét a pszichiátriai osztályon kellett volna leélnie. Így viszont egy hónapot kellett a kórházban töltenie, ami után otthonába távozhatott.

Azt az egy hónapot, és mindazt, ami történt vele egy könyvben, a “Lángoló Agy”-ban örökítette meg, amiből film is készült. Az alábbi videóban beszél tapasztalatairól:

Neked mi a véleményed?

Hirdetés