Bámulatos dolgot találtak a régészek a Kaukázusban: alig akartak hinni a szemüknek!

Bár a borítóképen, valamint az alábbi videóban látható óriáskoponya a véleményünk szerint minden valószínűség szerint valamilyen képszerkesztő program műve, és nincs köze a valósághoz, ennek ellenére azonban figyelemreméltó, hogy az utóbbi években a Föld egyre több pontján tűnnek fel “óriás” csontvázak régészeti leletként.

Hirdetés

Tudni kell, hogy az emberek átlagos testmagassága az evolúcióval és a technikai fejlődéssel folyamatosan emelkedett, így a több ezer évvel ezelőtti csontvázak között azok, amelyek megközelítik, vagy akár meg is haladják a 2 m-es testmagasságot, a többiekhez képest valóban óriásoknak tűnhettek.

Elég azt tudni, hogy még a középkorban is csupán 167 cm volt a férfias átlagos testmagassága, így pl. Dobó István, aki legendás termetű embernek számított, ma már inkább átlagos magasságúnak tűnne a maga 180 cm-ével.

Hirdetés

Most ismét 2 m-nél magasabb csontvázakat találtak az orosz régészek, a régészeti társaság munkatársának Vaszilij Matáyevnek a bejelentése szerint a Krasznodari régióban (Észak-Kaukázus). Négy csontvázra leltek rá, amelyek kettő férfitől, és kettő nőtól maradtak ránk.

Ezek az emberek 4000 évvel ezelőtt élhettek. Azt nem lehet tudni, hogy a népük egységesen magasabb volt az akkori emberiség átlagánál, vagy pedig egy kiemelkedő magasságú családról van-e szó, írja a LaInfo.

Te mit gondolsz?

Hirdetés