Betegségek rejtett jelei a lábon, amikről jobb ha te is tudsz!

Az elsó végtagok sok esetben elsők között figyelmeztetnek már kifejlődött betegségekre, egyes esetekben ugyanakkor már előre figyelmeztetnek rá, hogy súlyosabb betegségek fejlődnek az emberi testben.

Íme, tájékoztató jelleggel néhány láb elváltozás, és az azokhoz gyakran tartozó egészségtelen elváltozások:

Duzzadt lábujjak

Hirdetés

Okozhatja a helytelen táplálkozás, amelynek következtében húgysav halmozódik fel testünkben, rossz hatással van ízületeinkre, és további betegségek kialakulását is okozhatja. Érdemes odafigyelni a kiegyensúlyozott, vitaminokban és rostban gazdag táplálkozásra!

Száraz, repedezett bőr

A semmilyen hidratálással nem csillapítható probléma jelezheti többek között azt, hogy alulműködik a pajzsmirigy, és nem termel elég pajzsmirigy hormont, amelyek a vérnyomásért, az anyagcseréért, a csont- és idegrendszerért felelősek. Az olyan esetben, ha a bőr szárazságát, repedezését nem tudjuk csillapítani hidratálással, érdemes szakemberhez fordulni!

Hirdetés

Állandó fekélyek

A túlzottan magas vércukorszint hatására nehezebben gyógyulnak a sérülések. A nem gyógyuló sebekkel mindig érdemes orvost felkeresni!

Szőrtelen lábujjak

Trombózis és/vagy érrendszeri gondok állhatnak a háttérben, mivel a rossz vérkeringésű területeken a szőrnövekedés gátolt lehet, verőér-szűkület következtében. Ez a lábujjak elszíneződését is okozhatja.

A köröm alatt látható piros csík

Elpattant hajszálerekre utalhat, és akár szívbelhártya-gyulladást is jelezhet, ami igen súlyos megbetegedés, ami vérrögük kialakulásához is vezet. Ilyen esetben se habozzunk szakemberhez fordulni!

Kanál formájú köröm

Hirdetés

Sok esetben vashiányos vérszegénység okozza. Újszülötteknél viszonylag gyakori, de felnőtteknél is előfordul.

Hasznos volt? Ne felejtsd el, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés