Dagad a lábad? Izületi gyulladásod van? Ez a csodás házi praktika megoldja a problémát!

Az ötven év feletti lakosság jelentős részét érintik az ízületi problémák valamilyen szinten, és ma már sajnos népbetegségnek tekinthető.

Az alábbi két házi praktika természetesen nem helyettesíti az orvosi kezelést, viszont segíthet enyhíteni a tüneteket.

1. TENGERI SÓS PAKOLÁS

Hirdetés

A tengeri só vérkeringést serkentő, gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért védi az ízületeket, enyhítheti az ízületi gyulladást.

Elkészítése: vegyünk elő egy edényt, szórjunk bele három e.k. tengeri sót, majd mehet bele négy bögre forró víz. Várjunk, míg feloldódik, a víz pedig kihűl annyira, hogy elviselhető legyen.

Hirdetés

Mártsunk a vízbe kettő törölközőt, és csavarjuk bele az érintett végtagjainkat. Ezután mehet egy fóliaréteg is a törölközőkre, végül pedig kívülre egy újabb száraz törölköző. Hagyjuk rajta negyed órán át. Naponta többször is ismételhetjük a fentieket.

2. KÁPOSZTALEVELES PAKOLÁS

Glükozinolát tartalmának hála erőteljesen csökkenti a gyulladás, ráadásul alakjánál fogva a káposzta levele praktikusan használható a fájó végtagok borogatására.

Egy friss káposztalevelet ütögessünk meg egy tárggyal, hogy kijöjjön a leve. Tegyük a levelet az érintett végtagra, fedjük egy törölközővel. Ezután mehet egy fóliaréteg is a törölközőkre, végül pedig kívülre egy újabb száraz törölköző. A borogatás maradjon fent húsz percig.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés