Nagymamám ecetet öntött asztalra. Jól megfigyeltem, és átvettem a módszerét:

Természetesen mindenki ismer pár házi praktikát, azonban sohasem késő még továbbiakat tanulni. Lehetséges, hogy az alábbiak közül néhány ismerős lesz a számodra, de azt reméljük, hogy néhány újat is találsz majd köztük. Rendkívül praktikus trükkök, érdemes azokat kipróbálni.

Hirdetés

Mire is alkalmas az ecet:

A szőnyegek természetükből adódóan hajlamosak idejekorán elveszíteni a színüket. Felüdíthetjük a szőnyeg színét, ha 3 l vízhez egy csésze ecetet keverünk, és ezzel az oldattal átkeféljük a szőnyeget, majd miután megszáradt, kiporszívózzuk. Ezzel több legyet is ütünk egy csapásra, mert a szőnyeg szagmentes és tiszta is lesz tőle.

Hirdetés

A kanapén ugyancsak alkalmazhatjuk ezt a megoldást, amennyiben az kárpitozott kanapé. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy bőr kanapéd van, akkor 1:1 arányban keverj össze ecetet olívaolajjal, és ebbe a keverékbe mártott szivaccsal finoman dörzsöld át a bőrfelületet.

Ugyanezzel, az olívaolajból és ecetből álló keverékkel tisztíthatunk asztalt is. Az asztalunkról így könnyedén eltávolíthatjuk a felületi szennyeződéseket, amelyeket az evőeszközök, edények hagynak a maguk után.

A lefolyótisztítás bolti szeretnél is sokkal hatékonyabb sztárja az ecet és a szódabikarbóna kombinációja. Csupán fél csésze szódabikarbónára van szükségünk, amelyet a lefolyóba szúrunk, majd ecetet öntünk rá. Ne lepődj meg, pezsegni fog, azonban mire a pezsgés elmúlik, feloldja a szennyeződést. Ha ekkor forróvízzel leöblíted, majd pár perc múlva hideg vizet engedsz rá a csapból, a szennyeződés nagy része köddé válik. Amennyiben szükséges, ismételd ezt addig, míg teljesen ki nem tisztul a lefolyód.

3 l vízhez adj egy csésze ecetet: ez a keverék remek felmosóvíz linóleum burkolathoz. Csillogóvá és tisztává teszi ezt a burkolatot. Érdemes kipróbálni!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!

Hirdetés