Eddig gyakran ettem csokit, de amióta kiderült, mit tett a szervezetemmel…

Valószínűleg nem véletlen, hogy annyi ember imádja a csokoládét: a csoki finom ízén kívül ugyanis még sok minden mást is tesz értünk.

Hirdetés

Tudósok kimutatták, hogy a kakaó rendkívül gazdag flavonoidokban, amelyek pedig erős gyógyhatással bírnak a szervezetben. Védik az idegsejteket, támogatják szellemi teljesítményünket.

Szinte már csodaszerként írt a csokoládéról új tanulmányában a L’Aquilai Egyetem kutatócsoportja, amely a kakaóban található flavonoidok emberi agyra gyakorolt hatásával foglalkozik.

Hirdetés

Mind rövid-, mind pedig hosszútávon vizsgálták a kakaófogyasztás hatását, és arra jutottak, hogy a kísérleti alanyok munkamemóriája és vizuális információ feldolgozó képessége egyaránt érdemi, tetemes mértékben javult a csokoládéfogyasztás hatására.

Nők esetében mindez még egy álmatlan éjszaka ellenére is bekövetkezett, így tehát kialvatlanul is remekül teljesítettek, miután kakaót fogyasztottak.

Hirdetés

Hirdetés

Érdekesség, hogy a hatás idősebbek esetében szinte minden teszt típus esetén egyértelmű volt, míg az egészséges, fiatal felnőtteknél leginkább csak az igen nehéz tesztek kapcsán mutatkozott meg komolyabban a csokoládéfogyasztás előnye.

Ezek után tehát már bűntudat nélkül, de azért továbbra is mértékkel fogunk csokoládét enni!

Neked mi a véleményed?

Hirdetés