Eddig szerettem, de most a szomszédom felfedte a teljes igazságot a citromfűről. EZT teszi a testünkkel ez a növény

Akinek van otthon, az tudja: a citromfű bokor csodás illatot áraszt, feldobva ezzel kertünket..

Azonban még sok minden mást is várhatunk a citromfűtől, amivel nem mindenki van tisztában. Sőt, egyelőre meglepően kevesen…

A citromfű az alábbi, pozitív és támogató tulajdonságokkal bír, így sokkal többet hozzátehet életünkhöz, mint gondolnánk:

Hirdetés

1. Oldja a stresszt

A citromfű – bár természetes anyag – igen erőteljes szorongásoldó, idegnyugtató hatással bír. Ha a mindennapokban visszatérően fogyasztunk citromfűteát, életünk harmonikusabbá, stresszmenetesebbé válik, sokkal kevésbé leszünk feszültek.

2. Enyhíti a téli depressziót

A nyáron leszárított citromfű a sötét és hideg napokban nagy segítségünkre lesz: a belőle főzött tea hatására derűsebbek lesznek a téli napok,  mi pedig optimistábbak és tetterősebbek!

Hirdetés

3. Enyhíti az emésztési gondokat

Amennyiben emésztési problémáink vannak, vagy puffadással küzdünk, érdemes minden nap három csésze citromfűteát innunk. Problémáink hamarosan enyhülnek, stabilizálja az emésztést.

4. Támogatja a nyugodt, pihentető alvást

Rendszeres fogyasztása esetén egy-két hét után megszünteti az álmatlanságot: könnyebben alszunk el, álmunk könnyebb, és ha fel is riadunk éjszaka, könnyebb a visszaalvás is!

5. Légúti megbetegedések, influenza megelőzése, enyhítése

A citromfű olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni számos betegséget, mivel támogatják az immunrendszer működését. Megfázás esetén is segít: kortyolgassunk vastag takaró alá bújva citromfű teát, melynek izzasztó hatása segít gyorsabban leküzdeni a betegséget.

Hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés