Egy kolléganőmtől lestem el a házi öblítő receptjét: méterekre körülleng az illat, amerre csak megyek

A boltban kapható öblítőknek több árnyoldaluk is van (így többek között: borsos az áruk, mesterséges anyagokból állnak, semmi garancia sincs arra, hogy tényleg friss illatúak lesznek tőlük a ruháink, ráadásul ragacsos állagukkal a mosógépünknek sem nagy barátai).

Hirdetés

De vajon van-e olyan házi megoldás, amivel kiválthatjuk a bolti öblítőt? Olcsón? Egészségesen, természetes anyagokból? PERSZE:

Egy nagyjából 2,5- 3 literes, zárható tárolóedénybe (pl. egy kisebb lefedhető vödör) 1/4 liter vizet, 6 e.k. szódabikarbónát, 1 liter almaecetet összeverünk. Ha már nem habzik tovább, 30 csepp illóolajat is hozzáadunk (válasszunk olyan illóolajat, amelynek az illatát szeretnénk érezni a ruháinkon. Többféle olaj keverésével is kísérletezhetünk). Ha elkészültünk, alaposan zárjuk le az edényünket, mert a házi öblítőszer párolog és az illatából is veszít, ha ki van téve legevőnek!

Hirdetés

Ebből a házi öblítőszerből csupán fél deciliterre lesz szükség minden egyes mosáshoz. Kiváló illatot ad a ruhákhoz és fertőtlenítő hatással is rendelkezik!

Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is megismerjék a receptjét!

Hirdetés