Egy télen át gyűjtögette a pet-palackokat, és folyamatosan szállította őket a telekre. A szomszédai csak nevettek rajta, de tavasszal alig ismertek rá a telkére!

Rengeteg PET-palack végzi a kukában, és újrahasznosítás ide vagy oda, még mindig rengeteg ezek közül a környezetünket károsítja.

Hirdetés

Ha szereted a praktikus, ügyes ötleteket, ez most tetszeni fog: így építhetünk saját kezűleg melegházat PET-palackokból (képekkel illusztráljuk a folyamatot)

Egy skót férfi 3 hónap leforgása alatt összegyűjtött hétezer másfél literes műanyag palackot, és ezekből vette a legjobb 1000 darabot, amelyekből egy 2m x 2 m-es  melegházat épített (a magassága 1,9 méter).

Hirdetés

Elmondása szerint az egészben a legnehezebb az volt, hogy le kellett kapargatni mind az ezer palackról a címkét.

Hirdetés

Ismertette a folyamatot is: először összeállított egy fakeretet, majd a „falat” készítette el: a palackok nyakát meghagyva, de a talpát levágva egymásra illesztette, egymásra húzta őket, a kapcsolódási pontokon ragasztót használt a biztosabb kötésért. Középre minden sorba egy-egy fa rudat helyezett.

Hirdetés

A műanyag palackokból „tetőcserepet” is készíthetünk: vágjuk le a palack nyakát és az alját, majd vágjuk fel a testet a képen látható módon 2 darabra. Tűzőgéppel tűzzük össze a fél darabokat. Ennyi az egész!

Hirdetés

Teljesen ingyen van az alapanyag, mert egyébként csak a szemétben végezte volna! Védjük a növényeinket és a környezetünket is! Bravó!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudnak róla!

Hirdetés