Elhunyt a 19 éves brit egyetemista! Huszonötször hívta a háziorvost Nagy-Britanniában, de nem tudta elérni

Elhunyt egy 19 éves egyetemista Nagy-Britanniában, miután hosszú időn keresztül teljesen hiába hívogatta a háziorvosát – írja a Mirror brit bulvárlap.

A 19 éves brit Toby Hudson (Weymouth, Dorset) egészen pontosan huszonöt alkalommal próbálkozott, hogy elérje az orvost. Halálát vérmérgezés okozta.

Az már biztos, hogy a telefonrendszer ebben az időszakban hibás volt, bár a háziorvosi rendelő nem ismeri el a jogi felelősségét. Bár másnap már fölvették a fiúnak a telefont, elmondták, hogy még 48 h-n belül sem tudják őt fogadni – írja a Mirror brit bulvármagazin.

Hirdetés

Elküldték máshová, ahol újabb két napot kellett volna várnia a regisztrációra. Közben viszont rendkívül erős köhögéstől szenvedett, mandulái beduzzadtak, és erős torokfájás is gyötörte. Két nappal azután hunyt el, hogy először próbált meg segítséget kérni.

A teljes történethez egyébként hozzátartozik, hogy az egyetemista már két hónapja köhögött, és köhögése egyre romlott, ezért döntött úgy, hogy végül orvoshoz fordul. Egy orvos végül még megvizsgálta, és tévesen tüszős mandulagyulladást állapított meg nála, amire antibiotikumot írt fel.

Az ezt követő 24 órában az állapota azonban tovább súlyosbodott, majd elvesztette az eszméletét, végül pedig a kórházban életét vesztette. A háziorvosi rendelő elismerte, hogy a rendelő telefonjával technikai problémák voltak, azonban állításuk szerint a vonatkozó jogszabályok szerint jártak el. Az ügyben a brit hatóságok vizsgálatot indítottak.

És így végezetül ismételten hangsúlyozzuk, hogy az eset Nagy-Britanniában történt, nem pedig itthon.

Forrás: Mirror brit bulvármagazin

Hirdetés