Erőteljes zsírégetés, véd a szívbetegségek és a rák ellen. És még nincs vége! ÍGY FOGYASZTVA a leghatékonyabb a paradicsom:

A nyár egyik legízletesebb ajándéka a paradicsom, amely azonban nemcsak ízével, de ásványi anyag -, valamint vitamin tartalmával is helyet foglal legszebb kincseink között! Így egyben a legegészségesebb az egész nyár kínálatából! Pedig ez igazán nagy dolog… Tehát valódi gyógynövénnyel állunk szemben!

A paradicsom termése ugyan mérgező glüko-alkaloidokat tartalmaz, amelyek azonban érés közben lebomlanak, így mikor már pirossá válik nemcsak, hogy fogyasztható, de rendkívül egészséges is. Gazdag C- valamint A- vitaminban, likopinban, nyomelemekben, ásványi sókban, valamint flavonoidok,ban is.

Számos tanulmány támasztja alá a paradicsom pozitív, egészségre gyakorolt hatását, így csökkenti a szív betegség kialakulásának kockázatát, valamint gátolhatja a vérrögképződést.

Hirdetés

Ezért aki magas vérnyomástól szenved, érdemes rendszeresen fogyasztania paradicsomot.

Igen gazdag flavonoidokban, és karotinoidokban, ezért biztosítja vérünk egészségét, a béta-karotin és a likopin erőteljes sejtvédő hatású anyagok!

Ennek megfelelően csökkenti a rák betegség kialakulásának kockázatát egyes rákfajták esetében, így többek között a prosztata – és a hererák kockázata is mérsékeltebb azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak paradicsomot. (könnyen lehet, hogy más rákfajtáknál is, de egyelőre ezeknek az esetében készült tanulmány)

Hirdetés

Segít a szervezetben helyreállítani a biokémiai egyensúlyt, ráadásul a likopin öregedésgátló tulajdonságokkal bír, sokat tesz a bőr feszes, fiatal, egészséges megjelenésének megtartásáért!

Növeli az úgynevezett karnitin (egy aminosav) termelését az emberi szervezetben, amely jelentős segítséget jelent a szervezetnek a zsírégetésben, amelyet akár harminc százalékkal is megdobhat!

Fogyaszthatjuk nyersen, vagy akár főzve is, de tudnunk kell, hogy utóbbi esetben a vitaminok nagyja lebomlik. Ugyanakkor fontos hatóanyaga, a likopin, zsiradékkal együtt fogyasztva hatékonyabban hasznosul a szervezetben.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés